Stage

Stagen "Ei elämää vaan koulua varten" näyteltiin täysille katsomoille kesäkuussa 2013.

Hei, löysit tiesi Humppilan 4H-yhdistyksen sivujen kautta STAGE-ryhmän omiin kommentteihin! Tässäpä nämä ovat kokonaisuudessaan!

Ei elämää vaan koulua varten

Iiris
Näytelmä kuvaa nuorten elämää laajasti joka kantilta. Ajatusmaailmasta aina sanoihin ja tekoihin asti. Katsoja pääsee kokemaan nuorten asioita monesta näkökulmasta, niin lapsen, vanhuksen kuin myös opettajan. Näytelmän aiheiksi nousevat vahvasti niin nuorille tärkeä ystävyys, kuin myös monen nuoren arkea vaivaava kiusaaminen. Myös huumoria löytyy, joten saat nauraa! Nauti siis näkemästäsi täysillä!

Elli
Näytelmä kertoo teini-ikäisten elämästä. Kohtaukset käsittelevät nuorten elämää välillä hyvinkin todenmukaisesti. Kiusaaminen, ystävyys ja huumori ovat ajankohtaisia asioita, joista jokainen esiintyy tässä näytelmässä. Kohtaukset nuorten elämästä vanhusten tai opettajan näkökulmasta kertovat paljon mitä aikuiset voisivat ajatella nuorista. Suurin osa kohtauksista sisältää ainakin vähän huumoria, katsomisesta ei pitäisi tulla tylsää.

Chris
Näytelmä kertoo nuorista ja niiden ajatuksista. Se kertoo nuorten tarinaa eri näkökulmista ja eri sanoin. Tarinaa kerrotaan mm. opettajan, terveydenhoitajan, ja vanhusten näkökulmista. Näytelmä on hauska ja se opettaa tehokkaasti miten esim. omia murrosikäisiä lapsia voisi ymmärtää paremmin.

Tiina
Näytelmä kertoo monista eri näkökulmista nuoruudesta, sekä nuorten suhtautumisesta eri tekemisiin ja aikuisten suhtautumisesta nuorten tekemisiin. Asia otetaan kuitenkin huumorilla ja yritetään samalla viihdyttää katsojia. Näytelmästä löytyy myös asiaa, ei vain kirosanoja. Näytelmän eteen on tehty paljon töitä, esimerkiksi West Side Storyssa oli paljon tekemistä ja kaikki ei ollut ihan helppoa, mutta kovan työn kautta West Side Storystakin tuli kiva. Monet osat näytelmästä tarvitsi paljon työtä mutta olen varma, että kaikki tulevat pitämään meidän näytelmästä ja nauttivat siitä.

Noora
Näytelmässä keskitytään nuorten elämään hauskalla tavalla eri näkökulmista. Tai no ei ehkä ihan, mutta jotenkin sillai. Näytelmässä puhutaan nuorten hyvistä ja huonoista puolista ja huolista. Näytelmä on humoristinen, mutta tietty kielenkäyttö voi aiheuttaa sen etteivät kaikki ymmärrä sitä. Näytelmässä on myös vähän koskettavia ja hiljaisia kohtauksia. Siinä se taisi olla.

Emma
Näytelmä kertoo nuorten elämästä hauskemmalla tavalla. Näytelmästä on poistettu stereotypioita nuorista, ja siitä kuinka hölmöiltä ne kuulostavat. Näytelmässä on kohtauksia, joissa on yleistyksiä siitä, kuinka nuoret ovat aikuisten mielestä ''tietämättömiä, rikollisia, narkkareita'' ja muita tällaisia ''pahiksia''. Todellisuudessa nuoret eivät ole lähelläkään tällaista, mitä näytelmä yrittää mielestäni selvittää kaikkien nähtäväksi. The End.

Julia
Näytelmässä käsitellään nuorten koulu-, perhe- ja parisuhde elämää. Nuorten elämää pohditaan myös monista eri näkökulmista esim. opettajien, aikuisten, vanhusten ja terveydenhoitajien näkökulmista. Myös nuorten suhteutumista eri tilanteisiin pohditaan näytelmässä. Kohtauksissa käsitellään nuorten minäkuvaa ja myös nuorten jokapäiväisiä ongelmia tuodaan esille.

Silja
Näytelmä kertoo nuorten elämästä. Kohtaukset käsittelee teini-ikäisten mielissä liikkuvia asioita, esim. ystävyyttä ja kiusaamista. Totta  kai huumoriakin näytelmästä löytyy, ja näytelmässä on myös kohtaukset vanhusten ja opettajien näkökulmasta nuorten elämään. Ne kertovat kuinka aikuiset saattaisivat ajatella monista nuorista, lisätyllä huumorilla. Kohtauksittain vaihtuvat roolihahmot ja eri tapahtumat erottavat näytelmän mukavasti muista näytelmistä.

Vilja
Mun mielestä näytelmä kertoo nuorten elämästä ja nuoriin liittyvistä asioista. Eri kohtauksissa käsitellään erilaisia tilanteita nuorten elämässä. Näytelmässä pääsee katsomaan lähemmin nuorten elämää ja millaisia paineita nuorilla on vaikka kavereitten suhteen. Muutamassa kohtauksessa esiintyy myös teini-ikäisiä vanhempia ihmisiä, jotka liittyvät suurelta osin nuorten elämään. Näytelmässä katsotaan siis erilaisia tilanteita eri ihmisten näkökulmista.

Vanamo
Ei elämää vaan koulua varten on näytelmä nuorista. Eri nuorisotyypeistä, heidän tekemisistään ja tunteistaan, sekä siitä miten ihmiset suhtautuvat nuoriin, ja mitä heistä ajatellaan. Näytelmäprojektiin osallistuminen on  ollut myöskin erilainen, mukava ja kasvattava kokemus. Näytelmäporukkamme on ollut mahtava. Unohtamatta kuitenkaan ohjaajaamme Osmoa, joka on koko kevään kestänyt riiviöryhmäämme.

Vilja
Stagessa on ollut tosi kivaa ja täällä on saanu tosi paljon uusia kokemuksia. Vuorosanat on ollu helpot opetella ja vaikka noloja tilanteita on sattunut niin silti on ollut hauskaa. Täällä ei kuitenkaan oo opeteltu pelkkii reploi vaan me ollaan myös pelattu tappopalloa ja tehty erilaisii keskittymisharjotuksii. Lopuks varmaan pitäs sanoo, että Osmo on paras! :)

Emma
Stagessa on ollu tosi hauskaa. Täällä ollaan tutustuttu paremmin ryhmän jäseniin. Stagessa ollaan pidetty hauskaa. Ei ole ollut tylsää hetkeä. Helppoa stagessa on ollut vuorosanojen opiskelu, mutta niiden esittäminen oikealla tavalla oli hankalampaa. Meidän ryhmämme on keskittynyt paljon, ja ryhmähenki on mahtava, sillä kaikista on tullu hyviä ystäviä. Stage on ollut täynnä hauskoja kokemuksia. Stagessa kaikki ovat tukeneet toisiaan alusta lähtien. Stagen ansiosta minä en ainakaan pelkää niin paljon parrasvaloja. Never forget =)

Silja
Stagessa on ollut tosi hauskaa! Täällä on oppinut myös keskittymään paremmin, koska joskus me tehdään sellaisia harjoituksia ja leikkejä. Oon saanut paljon uusia kavereita . Vuorosanatkin oppi aika helposti, kun kohtauksia harjoiteltiin niin paljon. Naurettua täällä on myös tullut TOSI paljon. Näytteleminen ollut hauskaa ja on ollut hankaliakin tilanteita.

Noora L.
Stagessa on ollut todella hauskaa, koska täällä on todella mukavia ihmisiä ja on aina jotain tekemistä. Stressaavina päivinä kaikki osaavat olla hiljaa ja rauhallisesti. Stagessa oli myös todella kiva käydä, koska ihmiset siellä osasivat aina piristää minua ja olivat todella ystävällisiä. Stagesta on jäänyt paljon hyviä muistoja. Myös muutama hiukan surullisia, mutta nekin jollain tavalla tärkeitä. Stage on opettanut minua myös puhumaan lujemmin ja avautumaan enemmän. En ole enää niin hirveän ujo. Ohjaaja oli myös kiva, koska hän ei ollut mikään kauhea tosikko ja tiukkapipo vaan osasi ottaa huumorin huumorina ja hän osasi kuunnella meitä + muisti nimeni loppuun asti!

Elli
Stagessa on ollut ihan parasta. Täällä on tutustunu ihaniin ihmisiin, ja kaikkee on koettu yhdessä. Eikä ne vuorosanatkaan loppujen lopuks ollu kauheen vaikee opetella. Nolojakin tilanteita on sattunu ja on aurettu yhdessä. Näyttelemisen lisäksi me ollaan leikitty ja menty erilaisia harjotuksia. Näytteleminen on ollu tosi kivaa ja tätä tulee ikävä.

Julia
Stagessa on ollu tosi kivaa. Ja on tullut paljon uusia kokemuksia. Ja vaikka aluks se viis tuntii tuntu pitkältä, niin nykyään se tuntuu hetkeltä.  Hauskimmat muistot oli niistä harkoista ku Osmolla ''oli'' synttärit, ja multa meni nilkka.

Tiina
Stagessa on ollut todella hauskaa. Täällä on oppinut paljon, varsinkin näyttelemistä. On ollut myös rankkaa, varsinkin aikaiset heräämiset ja liikkeet. Kokemuksia on kertynyt ja itsensä ilmaisu on tullut helpommaksi. On ollut kivaa kun on meillä stagelaisilla ollut omia projekteja, kuten meidän ohjaajamme Osmon synttäribileet. Vaikeinta on ollut varmaan ensimmäinen kohtaus, koska siinä oli paljon erilaisia liikkeitä ja muuta hommaa. Näytelmien väliset vaatteiden vaihdotkin on aika vaikeita. Helppoa on varmaan erilaiset yksinkertaiset kohtaukset. Stagea en varmaan unohda, vaikka olisin dementikko vanhuksena.

Chris & Silja
Stagessa on ollut kivaa ja täällä on oppinut paljon näyttelyyn ja itsensä ilmaisuun liittyviä asioita. Tänne tuloa ei tarvinnut edes harkita, koska näytteleminen on kivaa. Olen aijemmin esiintynyt esim. koulunäytelmissä, joten ei tämä ole kovin hankalaa. Parasta stagessa on ollut uusien tyyppien tapaaminen ja of course OSMO!

Ohjaajan sanat

Yhteinen matka alkaa olla nyt takana päin on aika siirtää vastuu nuorille näyttelijöille, jotka ovat olleet innolla mukana. vastuun siirron voin tehdä hyvillä mielin sillä nämä nuoret sen taatusti kantava.On ollut ilo työskennellä näiden nuorten kanssa ja seurata heidän kehitystään. Olen myös iloinen siitä millä energialla nuoret ovat tähän näytelmäntekemiseen lähteneet ja olen varma siitä, että tämä into ja energisyys huokuu myös lavalle. Totta kai matkallamme on ollut pieniä haasteita ja alamäkiä mutta niistä on noustu. Tälllä matkalla näistä nuorista on tullut ryhmä, joka puhaltaa yhteen hiileen tilanteessa, kuin tilanteessa. On ollut ilo huomata kuinka paljon näistä teatterin ensikertalaisista lähtee ideoita ja miten he toimivat lavalla

Valitsimme näytelmän johon nuorten olisi mahdollisimman helppo samaistua, jotta he saisivat jotakin tarttuma pintaa. Ei elmää Vaan koulua varten on näytelmä, joka kertoo nuorten arjesta. Kun ihminen on tässä elämän vaiheessa, pienet asiat ovat suuria. Juuri siksi niistä tilanteista saadaankin erittäin mielenkiintoisia kohtauksia. Näytelmässä nähdään myös kohtauksia joissa nuoret esittävät huomattavasti itseään vanhempia henkilöitä, mutta näissäkään kohtauksissa ei missään nimessä unohdeta nuorten näkökulmaa, vaan vanhemmista hahmoista muodostuva kuva on kuvattu nuoren silmistä katsoen.

Kehotan sinua katsojana katsomaan tätä näytelmää nuoren silmin. Tervetuloa nauttimaan

Osmo Talvio 10.6.2013

Se o Humppila!

säv. M. Kaustell

san. O. Talvio & STAGE-ryhmä

Se on Humppila! 

Se on laiffii!

Nyt me tullaa!


Lopeta ne jalanjäljet, jotka seuraa trendejä

ei meidän nurkille tarvita feikkejä

Me osataan loistaa ja ollaan kovii

sä elät vaan varjoissa, etkä joukkoon sovi.

Avaa sun painavat silmäs ja herää todellisuuteen

Nouse ylös ja nauti tästä.

Se on Humppila, nyt me tullaa!


Me ollaa erilaisii, me ollaan uniikkei

sä oot vaan tavis siinä missä muutki.

Ei oo välii kuinka kovaa tuut vastaan

koska häviit kuitenki.

Mut silti yrität taistella turhaan.

Miks yhtäkkiä oot nii peloissas

hukkaat vaan elämääs, herää jo todellisuuteen!


Mä oo pelätyin tyyppi Humppilassa

vaikka vietän aikani säbähallissa.

Mä vihaan kouluu, mä vihaan työtä

mieluiten vaan autoilen pitkin yötä.

On mielestäni komein Humppilan kundi

kosk mul on mauto ja sil paras rundi.

Mun sanavarastoon kuuluu LOL ja vittu ja

mun käppi on Humppilan coolein hattu.

Perjantait me kylil juodaan

sen jälkeen meidät putkaan tuodaan.

Mut sitte mun porukat suuttuu vitusti

ja sit mua kuumottaa iha perkeleesti.


Mä oon gangsta Humppilasta

tarkemmin kotosin roskiksesta.

Mä roikun Salen nurkilla

ja tupakoin salasilla paikoilla.

Mä ajelen mopolla päivät yöt

kun muut tekee mun koulutyöt.

Aattelin ostaa ittelleni mauton

ja isompana tosi coolin auton.

Mä piirrän kunnantalon seiniin

enkä oo koskaan kattonu peiliin.

En oo juonu vähään aikaan

mut sen mä varmaan tänään paikkaan.

Mä oon aika ebin jätkä

ja tähän loppuu tää räpin pätkä.


Oon koko kolun pelätyin jätkä

mua kiinnostaa vaan tytöt ja lätkä

Viikonloppuisin tupakkaa ja viinaa

selvinpäin olo on pelkkää piinaa.

Koulus maikat jaksaa vaa valittaa

jälki-istuntoo antaa ja luokast ulos pakottaa.

Elämä on oikeesti pelkkää paskaa

kaikki menee päin persettä ja sit vituttaa.

Kotona huudatan pelkkää heviä

ja silti koulus kaikki menee päin seiniä.

Ei nää riimitkää vittu jaksa kiinnostaa

jos mä nyt vaa painun helvettii ja pääni vedän täytee viinaa!


Se on Humppila!


Viikonloppuisin aina kaljaa juon

ei vaa, lisää smurffilimuu tuon!

Koulun pihal aina mopolla runnin

ja opeki valittaa kuin Attilan Hunni

Vanhuksille aina huutelen SWAG

ne huutaa, ooksä joku kaalipää!

Vastaantulevat tytöt mua kuumottaa

ne on rumii, mikä mua vituttaa!


Mä en pärjää koulussa, housut roikkuu polvissa!

Ruotsin ope on ihan mälsä

se on kiinni mussa kuin känsä.

Humppilan Salella hengaan aina

ei vanhempien käskyt mua enää paina!

Päivisin vedän varmaan tuhat sätkää

on kyl pakko myöntää, se on varmaan syy miks oon niin pätkä.

Nuuska huulessa, mopoauto heiluu tuulessa.

Mä pelejä pelaan ja ES:ää juon

äiti mulle lisää mikropitsaa tuo


Sä voit silti hypätä kaivoon

tollanen homo ottaa mua aivoon!

Mä oon kovis pahimmasta päästä

en mä ala-astelta meinannu päästä.


Se on Humppila!


Vitsi mä oikeesti aika hikke oon

mäkö muka kovispoika? Just joo!

Leveästi kävelen ja housuja rotkotan.

Huomaatko etten mikään softis oo

kun poikajengin kanssa, autojen kanssa kruisailen

ja energiajuomia vetelen!?


Se on laiffii!

Nyt me tullaa!


Tää on mun räppi ja se on niin kova, ettet

parempaa löydä edes Ameriikasta.

Mä oon kova jätkä ja vaikket sitä tajuu

niin ite sen jo tiiä paremmin ku sä.

Sä oot ärsyttävä ja nössö jätkä

et voi olla gangsta, niinku mä!

Gangstasti voisin vetää sua turpiin

gangstana voin heittää sut kuuseen.

Gangstat on niin saakelin kovia

ettet löydä meitä melkein mistään.


Se o Humppila!

Nyt me tullaa, ja teiät murskataa!

Me eletään tätä elämää, se on laiffii!

Se on laiffii!


Oon kova poika on mulla paljo naisii

kaikki misut koulussa lakoo mun gangsta-charmii.

En koskaan nuku öisin jos joku väittäis muuta

ehkä sitä löisin mitäs mulle soitti suuta!

Ku opo kysyy tunnilla mikä musta tulee isona

nii mäpä vastaan innolla: Näätte mut mafiosona!

Mä olin eilen bileissä ja siellä maistoin bisseä

ja mä en tätä tunnusta se oli ihan hirveetä!

On naama aina ruvella, hakkaan muka urpoja

onneks ne uskoo huhuja, oikeesti leikitän kissoja.

Ne vinee mulle aina kun kuljet haarat polvissa

oikeesti tiukat housut vaa puristaa mun palleja!

Mun rakkaas mopoautos on komeet vauhtiraidat

sillä pääsee neljääviittä ku oikeen kovaa painat!

Kaikki opet säälii mua ku vedän tätä räppiä

oikeesti niiden pitäs säälii niitten omii läppiä!


Oikeesti niiden pitäs säälii niitten omii läppiä!

_________________________________________________________________________________

Kiitokset

 

Humppila 4H, mahtavat näyttelijät,työryhmä, Centria Ammattikorkeakoulu, 

Metropolia Ammattikorkeakoulu, Forssan Teatteri, Kimmo Ketola, Asta Talvio,

Isto Talvio, Ville Juhola, Tuija Laakso, Niko Skorpio, Päivi Sippola, Seurojentalo-yhdistys,

yhteistyökumppanit ja puskaradio.

Yhdistys | Kerhot | Sateenkaari | Muu toiminta | Kuvia | Kalenteri